Επισκεφθείτε τη νέα ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα (site) της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.) www.e-sarakatsanos.gr


Μυκηνών 19 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 43 Τηλ & Fax 2310 840 830

Email: info@e-sarakatsanos.gr , Ιστοσελίδα: http://www.e-sarakatsanos.gr

21 Απριλίου 2011

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων
σας εύχεται 
καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

19 Απριλίου 2011

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΟΣΣ με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κ.

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα larissanet.gr


Mε Αγοραστό κλιμάκιο Σαρακατσαναίων

Αγοραστός Σαρακατσαναίοι
Στο 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον οποίο επέδωσε πρόσκληση το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).
Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Κ. Αγοραστός με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΣ κ. Ευάγγελο Μαρμαγκιώλη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Καλόγηρο, τη Γενική Γραμματέα κα Μαρία Ζαραλή, τον ταμία κ. Κωνσταντίνο Λέντα και τα μέλη κ.κ. Ιωάννη Καψάλη, Αθανάσιο Καρυώτη και Τέλη Λιάκο επιβεβαιώθηκε η βούληση Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΠΟΣΣ για εποικοδομητική συνεργασία στην κατεύθυνση ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού των Σαρακατσαναίων.
Η διοίκηση της ΠΟΣΣ προσέφερε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας μια σειρά από  εκδόσεις της.

16 Απριλίου 2011

Σαρακατσάνοι από τη Βουλγαρία

Ηχογράφηση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών & Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας. Παλιακά τραγούδια υπέροχα!

7 Απριλίου 2011

22o Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, το 22ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου διοργάνωσε άψογα κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης.
Την Παρασκευή έγινε η υποδοχή των συνέδρων στο ξενοδοχείο και το βράδυ ακολούθησε το δείπνο υποδοχής όπου ο διοργανωτής Σύλλογος παρουσίασε δρώμενο και τα χορευτικά του.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου ήταν η ημέρα παρουσιάσεων των εισηγήσεων του Συνεδρίου. Μετά από τις καθιερωμένους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των εισηγήσεων:
α) "Ο όρος συντροφικότητα των Σαρακατσάνων" από τον κ. Γαλατά Αθανάσιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου
β) "Περιβάλλον & Καρκίνος" από τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Μπασδάνη Γεώργιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & περιχώρων
γ) "Σαρακατσάνικη Νεολαία άλλοτε & τώρα" από την κα Κοτσαμπάση Λαμπρινή Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Ν. Θεσ/νίκης
δ) "Μια σύγχρονη Ομοσπονδία με όραμα για το μέλλον" από τον κ. Μουτσιάνα Γεώργιο Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης "Η Ένωση"
ε) "Αναγκαιότητες του συναφιού σήμερα" από τον κ. Σούρλα Στυλιανό Πρόεδρο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας
στ) "Σαρακατσάνοι & διαδίκτυο" από τον κ. Τάγκα Δημήτριο Γεν. Γραμματέα της Αδερφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου
ζ) "Ελληνική Λεβεντιά" από τον κ. Σαμουρέλη Ηλία του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς.
Στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου δημιούργησαν σταντ προβολής της δράσης τους οι Σ.Σ. Έβρου, Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσ/νίκης, Δράμας, Πρέβεζας και το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων.
Τον συντονισμό της διαδικασίας των παρουσιάσεων είχε η δημοσιογράφος-συγγραφέας κα Στρατηλάτη Νίκη του Δήμου Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου την οποία και ευχαριστούμε.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου στην παραλία Θεσσαλονίκης αναπαρέστησε το "Καραβάνι"
 
 Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι στο Βελλίδειο εκθεσιακό κέντρο, όπου στον κατάμεστο χώρο του κέντρου, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου παρουσιάσε τα πολυπληθή χορευτικά του συγκροτήματα. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωϊ. Ευχαριστούμε όλους τους Σαρακατσάνους τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
 
 
Την Κυριακή 27 Μαρτίου διεξήχθη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΠΟΣΣ όπου μετά τον διοικητικό & οικονομικό απολογισμό, την συζήτηση της ημερήσιας διάταξης, έγινε η ανάθεση διοργάνωσης του 23ου συνεδρίου. Το διεκδίκησαν οι ΣΣ Φθιώτιδας και Λάρισας και μετά από ψηφοφορία ανατέθηκε στο Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας.
Την διοργάνωση της συνόδου προέδρων & χοροδιδασκάλων, ανέλαβαν από κοινού ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών Ν. Θεσ/νίκης και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης "Η Ένωση".

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στο ΔΣ και τα μέλη του  Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου.