Επισκεφθείτε τη νέα ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα (site) της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.) www.e-sarakatsanos.gr


Μυκηνών 19 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 43 Τηλ & Fax 2310 840 830

Email: info@e-sarakatsanos.gr , Ιστοσελίδα: http://www.e-sarakatsanos.gr

7 Απριλίου 2011

22o Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, το 22ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου διοργάνωσε άψογα κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης.
Την Παρασκευή έγινε η υποδοχή των συνέδρων στο ξενοδοχείο και το βράδυ ακολούθησε το δείπνο υποδοχής όπου ο διοργανωτής Σύλλογος παρουσίασε δρώμενο και τα χορευτικά του.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου ήταν η ημέρα παρουσιάσεων των εισηγήσεων του Συνεδρίου. Μετά από τις καθιερωμένους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των εισηγήσεων:
α) "Ο όρος συντροφικότητα των Σαρακατσάνων" από τον κ. Γαλατά Αθανάσιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου
β) "Περιβάλλον & Καρκίνος" από τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Μπασδάνη Γεώργιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & περιχώρων
γ) "Σαρακατσάνικη Νεολαία άλλοτε & τώρα" από την κα Κοτσαμπάση Λαμπρινή Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Ν. Θεσ/νίκης
δ) "Μια σύγχρονη Ομοσπονδία με όραμα για το μέλλον" από τον κ. Μουτσιάνα Γεώργιο Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης "Η Ένωση"
ε) "Αναγκαιότητες του συναφιού σήμερα" από τον κ. Σούρλα Στυλιανό Πρόεδρο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας
στ) "Σαρακατσάνοι & διαδίκτυο" από τον κ. Τάγκα Δημήτριο Γεν. Γραμματέα της Αδερφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου
ζ) "Ελληνική Λεβεντιά" από τον κ. Σαμουρέλη Ηλία του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς.
Στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου δημιούργησαν σταντ προβολής της δράσης τους οι Σ.Σ. Έβρου, Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσ/νίκης, Δράμας, Πρέβεζας και το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων.
Τον συντονισμό της διαδικασίας των παρουσιάσεων είχε η δημοσιογράφος-συγγραφέας κα Στρατηλάτη Νίκη του Δήμου Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου την οποία και ευχαριστούμε.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου στην παραλία Θεσσαλονίκης αναπαρέστησε το "Καραβάνι"
 
 Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι στο Βελλίδειο εκθεσιακό κέντρο, όπου στον κατάμεστο χώρο του κέντρου, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου παρουσιάσε τα πολυπληθή χορευτικά του συγκροτήματα. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωϊ. Ευχαριστούμε όλους τους Σαρακατσάνους τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
 
 
Την Κυριακή 27 Μαρτίου διεξήχθη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΠΟΣΣ όπου μετά τον διοικητικό & οικονομικό απολογισμό, την συζήτηση της ημερήσιας διάταξης, έγινε η ανάθεση διοργάνωσης του 23ου συνεδρίου. Το διεκδίκησαν οι ΣΣ Φθιώτιδας και Λάρισας και μετά από ψηφοφορία ανατέθηκε στο Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας.
Την διοργάνωση της συνόδου προέδρων & χοροδιδασκάλων, ανέλαβαν από κοινού ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών Ν. Θεσ/νίκης και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης "Η Ένωση".

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στο ΔΣ και τα μέλη του  Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού-Ευόσμου για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου