Επισκεφθείτε τη νέα ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα (site) της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.) www.e-sarakatsanos.gr


Μυκηνών 19 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 43 Τηλ & Fax 2310 840 830

Email: info@e-sarakatsanos.gr , Ιστοσελίδα: http://www.e-sarakatsanos.gr

7 Νοεμβρίου 2011

Κωνσταντίνος Ζιαζιάς

Αναδημοσιέυουμε από το ιστολόγιο του φίλου Γιώργου Κολοβού ''ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ'' το παρακάτω άρθρο του Γιάννη Πιστόλα

Κωνσταντίνος Ζιαζιάς



Ο κ. Κων/νος Ζιαζιάς νέος Αρχηγός του Γ.Ε.Σ.
Ένας Σαρακατσάνος στην ηγεσία του στρατού

Οι Σαρακατσιαναίοι θα πρέπει πέραν της περηφάνειας και της τιμής, που πρέπει, κατά την ταπεινή μου άποψη, να αισθάνονται για την ανέλιξη και ανάδειξη στο ύπατο αξίωμα αυτό ενός γνήσιου Σαρακατσάνου, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ταχύτατη μετεξέλιξη των Σαρακατσιαναίων τα τελευταία 50-60 χρόνια, από "νομάδες-κτηνοτρόφοι..." μετά την εγκατάσταση τους στα χωριά και τις πόλεις της Ελληνικής και όχι μόνον επικράτειας, να τιμήσουν τόσο ο καθένας ατομικά όσο και μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων (Σύλλογοι, Ομοσπονδίες κ.λ.π.) τον Αρχηγό μας.



Ο κ. Ζιαζιάς Κων/νος του Γεωργίου, είναι Σαρακατσάνος με καταγωγή από την Ελασσόνα, πλήν όμως ο ίδιος γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1955 στην Αυλίδα, όπου μετακινήθηκαν και παρέμειναν οι δικοί του, ως κτηνοτρόφοι.

Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα. Μία κόρη 28 ετών, πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Αθηνών και ένα γιό 25 ετών, πτυχιούχο της ΑΣΟΕ του Τμήματος Πληροφορικής.







Οσον αφορά την προσωπική του σταδιοδρομία :

  • Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και απεφοίτησε το 1978 με το βαθμό του Ανθυπιλάρχου.
  • Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού.
  • Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας Τεθωρακισμένων.
  • Διετέλεσε Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ τα έτη 2003 – 2004.
  • Διετέλεσε Επιτελάρχης της ΑΣΔΕΝ τα έτη 2008 – 2009.
  • Διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων τα έτη 2006 – 2007.
  • Διετέλεσε Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ τα έτη 2007-2008.
  • Διετέλεσε Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Στρατού τα έτη 2009-2010.
  • Διετέλεσε Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ τα έτη 2010-2011.
  • Διετέλεσε Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού το έτος 2011.
  • Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
  • Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και ως Επιτελής σε Σχηματισμούς.
  • Την 01 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.
  • Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.


Περήφανος δηλώνει την Σαρακατσάνικη καταγωγή του σε κάθε ευκαιρία. Συμμετέχει με χαρά και απολαμβάνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τις εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την Σαρακατσάνικη παράδοση.



Ο κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς φέτος στα ΄΄Καλογιάννεια΄΄ με τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θράκης (Ν.Ροδόπης) κ. Γεώργιο Νάκο.


Τελευταία, το Καλοκαίρι του 2011 συναντηθήκαμε στην εκδήλωση "ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΕΙΑ" του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θράκης (Ν.Ροδόπης) στον παραδοσιακό οικισμό στη διασταύρωση Φαναρίου.


Μετά τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τόσο στον ίδιο όσο και στους δικούς του και τις ευχές να είναι Γερός, να του ευχηθούμε να είναι Καλότυχος,να του χαρίζει ο ΘΕΟΣ Δύναμη για να αντιμετωπίζει τις κάθε είδους δυσκολίες που θα συναντήσει στην παραπέρα πορεία του. Είθε ο δρόμος του να είναι εύκολος και να του πάνε όλα όπως επιθυμεί".



Γιάννης Πιστόλας

Στρατιωτικός ε.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου