Επισκεφθείτε τη νέα ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα (site) της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.) www.e-sarakatsanos.gr


Μυκηνών 19 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 546 43 Τηλ & Fax 2310 840 830

Email: info@e-sarakatsanos.gr , Ιστοσελίδα: http://www.e-sarakatsanos.gr

6 Ιουλίου 2010

30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου το 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων. Στις 26 Ιουνίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως Ψυχής του Γρηγορίου Λιακατά και των παλικαριών του στο Κλεινοβό Τρικάλων .

Στις 26 Ιουνίου το βράδυ έγινε το καθιερωμένο γλέντι στην κεντρική πλατεία της Ελάτης με την ορχήστρα του Κώστα Ζαραλή, κλαρίνο τον Γατσέλο Νίκο και με Σαρακατσάνους τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα τους οποίους και ευχαριστούμε (τραγούδησαν αφιλοκερδώς).
Στις 27 Ιουνίου στα Λιβάδια Περτουλίου διεξήχθη το 30ο Αντάμωμα.
 Μετά την είσοδο των χορευτικών έγινε το αφιέρωμα στον Σαρακατσάνο αγωνιστή του 1821 Γρηγόριο Λιακατά από τον κ. Νίκο Κατσαρό πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση του προξενιού και κλέψιμο της νύφης από τον Σ.Σ. Λάρισας και η αναπαράσταση συνάντησης κλεφταρματωλών από το Σ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας-Ευρυτανίας.
Ακολούθησαν τα αθλήματα πλάλ'μα, λιθάρ' και αμπίδμα τσι τρεις και στη συνέχεια οι χοροί από τα χορευτικά των Συλλόγων.
Τέλος μετά τον τρανό χορό η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό των Γερόντων και του κοινού.


Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων για την συμμετοχή τους, όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς μας: τον κ. Μπομπότα Βασίλειο-Παραθαλλάσια οικόπεδα-Ν. Καλλικράτεια, τον κ. Σαμουρέλη Ηλία-Οικοδομικές επιχειρήσεις-Αθήνα, την Νομαρχία Τρικάλων, το Δήμο Αιθήκων, τον κ. Πιστιόλα Δημήτρη-Κατασκευές, μηχανήματα ξηρών καρπών, καφέδων, τροφίμων-Θεσ/νίκη, καθώς και τους Σαρακατσάνους τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς: Νάκα Κώστα, Γιαννακό Νίκο, Μαλιαχώβα Τασούλα, Λιάκο Αριστείδη, Γατσέλο Χρήστο, Καπρινιώτη Μιχάλη, Κίτσο Γεώργιο, Τσιάτσιο Ιωάννη, Αλαφροπάτη Μίλτο, Λοκοβίτη Ιωάννη, Χατζηπλή Δημήτριο και Γιαννιό Σπύρο.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους τραγουδιστές κ. Νάκα Κώστα και κ. Αλαφροπάτη Μίλτο για την παραχώρηση των νέων τους CD στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και την πώλησή τους από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου